Därför ska du investera i fiskbensparkett

Golv kan snabbt bli en riktig energitjuv om isoleringen undertill är dålig och golvet inte håller tätt. Dragiga golv är inte positivt om du vill spara energi. Du kan ha mycket att vinna på att byta golv om de är dragiga. Om du ändå ska investera i ett nytt golv kan du lägga pengar på en fiskbensparkett som har en väldigt lång livslängd och en tidlös design.

Om du har kalla och dragiga golv hemma kan du spara mycket energi på att byta golv och isolera under. Du kan även få ett bättre inomhusklimat. Om du vill ha ett fint och energisnålt golv är parkettläggning av fiskbensparkett ett perfekt val. Fiskbensparkett är ett golv med en lång livslängd och det är möjligt att slipa det flera gånger. Har du dessutom isolerat ordentligt under fiskbensparketten kommer du att både spara energi och ha sköna golv att gå på. Det är en investering att ha bra golv. Fiskbensparkett som har en lång livslängd är därför ett smart val. Om du är osäker på fiskbensparkett kan du kolla hur resultatet blev för andra.

Olika typer av fiskbensparkett

Det finns fiskbensparkett med mekanisk fog som är lätt att lägga. Golvet klickar du ihop snabbt och smidigt själv om du vill. Det finns även fiskbensparkett som ska limmas eller spikas. Lim eller spik tar betydligt mer tid i anspråk och är mer avancerat än mekanisk fog. Du kan alltid rådgöra med proffs om du önskar lägga fiskbensparkett i ditt hem. Du kan även anlita proffsiga hantverkare som lägger golvet åt dig om du inte vill genomföra jobbet själv.

Fördelar med fiskbensparkett:

  • Tidlöst och elegant.
  • Går att slipa flera gånger.
  • Ger tillsammans med bra isolering ett bra inomhusklimat.

Isolera under golvet

Fördelarna med att byta golv är att du kan passa på att tilläggsisolera under och få ett golv som håller tätt. När du har ett golv som inte släpper upp kall luft underifrån kan du spara en hel del energi eftersom hemmet automatiskt blir varmare med ett bra golv. Orsaken till kalla och dragiga golv är oftast att kall utomhusluft kommer in i tomrummet under golvet. Oftast blir det ett tomrum när isoleringen är dålig. När du ska byta golv till fiskbensparkett som har en lång livslängd har du mycket att vinna på att se över isoleringen under för att få en bättre inomhusmiljö eftersom du förmodligen inte kommer byta golv i närtid.

Om du ska isolera golv uppifrån är det betydelsefullt att kontrollera ventilationen och se över luftfuktigheten i husgrunden. Skivorna som lägg under fiskbensparketten måste vara fukttåliga och skydda isoleringen från både vind och skadedjur. Parkett är generellt sätt ett golv som är fuktkänsligt och därför vill du ha en bra isolering under.

Lägg golvvärme under fiskbensparketten

När du ska lägga ett nytt golv kan du även passa på att lägga in golvvärme. Det är ofta energieffektivt om den är vattenburen. Det är viktigt att ta hjälp av en fackman om du vill lägga in vattenburen golvvärme för att spara energi. Fördelen med golvvärme är förutom att du sparar energi att du alltid har varma och härliga golv.